📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Binder’s Notebooks

Binder Izabella vagyok Binder’s Notebooks néven készítek textil borítós noteszeket, határidőnaplókat és füzettartókat.

Írószer- és papírmániás vagyok, már gyerekkoromtól, és amikor kiderült számomra, hogy a nevem eredete a könyvkötéshez kapcsolódik, elhatároztam, hogy megtanulom a kézi könyvkötés mesterségét. Azóta nagyon sokféle hagyományos technikát sajátítottam el, mindig szerettem kísérletezni a könyvvarrásokkal és különféle anyagokkal, például fával, fémekkel, bőrrel és szövetekkel.

Textil borítós noteszeket 2018-ban kezdtem el készíteni, amikor megismerkedtem behatóbban a babahordozó kendőkkel. A csodálatos anyagok lenyűgöztek, megismerkedtem selymes-, lenes-, gyapjú-, és még sok más különleges szövettel. Nagyon megszerettem a munkát a textilekkel, így a kendőkön kívül több különféle textilt is használok, a Natúr kollekcióban például teljesen természetes len, pamut, vagy juta szöveteket.

A noteszeim anyagait és végső technikáját a saját elvárásaim alapján választottam ki.

Szeretem ha egy notesz strapabíró, szinte elnyűhetetlen, ezért választottam a szalagra varrott technikát. Fontos számomra a papír minősége, több félét próbáltam a belívekhez, mire megtaláltam a számomra ideális tulajdonságokkal rendelkezőt. Nem akartam vakító fehér belső lapokat, hogy bármilyen fényviszonyban kellemes legyen a szemnek. Fontos számomra a papír minősége, de azon túl az újrahasznosíthatóság és az ökológiai lábnyom is. Minden papír, amit használok, újrahasznosított, és/vagy FSC minősítéssel rendelkezik. Örömömet lelem az apró, de szemet gyönyörködtető részletekben, ezért választottam, hogy az oromszegőt kézzel hímzem, mindig az adott notesz borítójához passzoló fonalakkal.

Az újrahasznosítás és az újra-használhatóság jegyében készítettem el a kemény táblás füzettartóimat, amik zárhatóak, és tetszőleges füzetekkel lehet feltölteni. Füzeteket is készítek varrott, vagy tűzött kivitelben, különleges papírokkal is, amik közül az egyik kedvencem a természetes juta szálakat tartalmazó papír, de van kávés és pamutszálas is.

Folyamatosan kutatom a különleges, újrahasznosított és prémium papírokat, amikből új termékeket készíthetek. Rengeteg újdonsággal is készülök a közeljövőben, remélem, az eddigi és a a jövőbeni vásárlóim és megrendelőim örömére.

Vásárlás: https://www.meska.hu/shop/BindersNotebooks

E-mail: bindersnotebooks@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bindersnotebooks

Instagram: https://www.instagram.com/bindersnotebooks

Youtube: https://www.youtube.com/@BindersNotebooks


Posted

in

by