📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Penna – Fa Tollak

MUTASD, MIVEL ÍRSZ,
ÉS MEGMONDOM, KI VAGY!

Emlékszel még, amikor írni tanultál? A kézzel írott betűk egyedi formázására? A kézírás kompozíció. Gondolkodásra késztet. Viszont, úgy tűnik, hogy a technológia apránként kiszorítja a kézírást életünkből. Egyedi kézírásunk helyett, digitális karaktereket gépelünk okoseszközeinken. 

Fedezd hát fel újra kézírásod, saját egyedi megnyilvánulásod, amely személyiségedet is visszatükrözi! És saját stílusodhoz válassz egy egyedi, a legapróbb részletekig gyönyörűen kidolgozott, kézműves írószert! Felgyorsult, technikával túlzsúfolt hétköznapjainkban egy kézzel készített fa toll visszavezet a gyökerekhez. Eleganciát kölcsönöz. Értéket képvisel.

Ezek voltak azok a szempontok, melyeket előtérbe helyeztünk, amikor megalkottuk egzotikus fák széles skálájából készült, exkluzív toll kollekciónkat. A ritka, természetes alapanyagok kézzel történő megmunkálása, azok ötvözése más exkluzív anyagokkal, olyan egyedi mesterművek születését  eredményezik, amelyek garantálják a gyönyörű forma és funkcionalitás tökéletes egyensúlyát.

A többgenerációs asztalos családunk által felhalmozott tudás és tapasztalat, a fa szeretete és elhivatottságunk segíti kis manufaktúránkat, hogy maradandó tollaink tökéletes formát öntsenek. A fák egyedi erezete, izgalmas textúrája, az aprólékos kézműves megmunkálás biztosíték arra, hogy minden elkészült toll teljesen egyedi, akárcsak a történetek, amiket megörökítesz vele.

Egy fa toll tökéletes tartozék. Remek társ egy életen át. Egyéni stílusod rendkívüli kiegészítője. Rögzítsd vele életed pillanatait, vagy ajándékozd meg szeretteid.

HOGYAN KÉSZÜLNEK TOLLAINK?

Hagyományos, kézműves technikával, tökéletesre hangolt gépek segítségével, gondos odafigyeléssel készítjük exkluzív tollainkat, Neked.

A többlépcsős alkotási folyamat során, különböző munkafázisok elvégzése révén teljesednek ki ezek a remek írószerek. Fából és nemesfém borítású alkatrészekből érnek tökéletes mesterművekké.

A tollak formatervezése és kivitelezése egyaránt manufaktúránkban történik, így tudjuk biztosítani az eredeti elképzelés és gyártás folyékony kohézióját.
Aprólékosan kidolgozott műveletek számos sorát végezzük, magas fokú minőségbiztosítás mellett, hogy Te majd egy tökéletesen kidolgozott fa tollat tarthass a kezedben.

Alapanyag-választás

A folyamat egyik leglenyűgözőbb része – a fák kiválasztása. Folyamatosan keressük az újabb, a szebbnél szebb alapanyagokat, amelyek a tollak törzsét adják. Örömmel nézünk szembe a folyamatos kihívással, hogy kínálatunk különböző stílusaihoz a megfelelő szín- és nyersanyag palettát használjuk.

Tiszteletünk a természetes anyagok iránt, a fa szeretete, mind-mind visszaköszönnek kész tollaink makulátlan megjelenésében és minőségében.

Nemesfém borítású alkatrészek

Elkötelezettek vagyunk az olyan extrém pontossággal készült, nemesfém bevonatú elemek használata mellett, amelyek nemcsak tollaink értékét növelik, de esztétikai vonzerejét is fokozzák. Minőségi acél tollhegyeink, irídium csúccsal és különböző nemesfém borításokkal, ródium, titán és arany bevonatú alkatrészeink nemcsak kiemelik az egzotikus fák szépségét, de tökéletes írásélményt is nyújtanak. 

A fa megmunkálása

Precíziós szerszámaink és tapasztalt asztalos kezeink gondos csapatmunkában alakítják a választott fa tömböket végső formájukra. Az így kapott forma többszörös felületi kezelése adja meg a toll esztétikai kiteljesedését. Az eredmény: lenyűgöző felületek, színek és tökéletesen sima érintés.

Összeszerelés

A nemesfémek és a fa hibátlan ötvözése teszi igazán különlegessé tollainkat. Az extrém pontossággal készült elemek összeszerelése további pontosságot és precizitást igényel. Különösen figyelünk a pontos illeszkedésre, a megfelelő vonalvezetésre, mindazokra a részletekre, amelyek a megjelenésen túl, meghatározzák a kiváló használhatóságot. Ezek biztosítják az igazi írásélményt.

Így születnek hát tollaink.

A folyamat, amelynek összes mozzanatába belevetettük minden szakértelmünket és szenvedélyünket.
Folyamat, amelynek eredménye, a fa tollunk eléri célját: örömet szerezni jövőbeli tulajdonosának.

A tartalmat teljes egészében átvettük a Penna – Fa Tollak weboldalról.


Posted

in

by