📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

A világ egyik legképzettebb egyedi tollkészítője a Hungary Pen Show-n! 

Tom Westerich az egyik legismertebb online vintage tollbolt – a penboard.de – alapítója, illetve világviszonylatban az egyik legképzettebb egyedi tollkészítő. Bár már restaurátorként nem dolgozik, tudása és képességei e téren is elsőrangúak. Tom a történelmi Goldfink márka jelenlegi tulajdonosa. Örömmel jelentjük be, hogy az íróeszközök világának eme kiemelkedő alakja hamarosan Magyarországra látogat! 

Tom Westerich nem csak” tollakat készít 

Azt mondani, hogy Tom Westerich tollakat készít, valahogy nem tűnik kielégítőnek. Alkotásai ugyanis szigorúan a régi tollkészítési módszerek szerint, kizárólag történelmi anyagok felhasználásával készülnek. Mindez folyamatos kutatást és kísérletezést igényel, mivel a golyóstollak 1950-es évekbeli elterjedésével számos alapvető tollkészítési készség elveszett.

Westerich olyan családban nőtt fel, amely több generáción keresztül írószerboltot vezetett. Miután 1977-ben, még iskolásként kezdett tollakat árulni a családi boltban, 1989-re már öt üzlet vezérigazgatója lett. 

Hamarosan azonban rájött, hogy jobban szereti a kreatívabb munkákat, mint például az új termékek fejlesztését. Majd felfedezte a vintage tollakat és 1993-ban elhagyta a céget, hogy új szenvedélyének élhessen. 

Idővel a legbonyolultabb restaurátori feladatokat is el tudta látni, és végül rájött, hogy az íróeszközök minden egyes alkatrészét újjáépítette már. Így jogosan merült fel benne a kérdés: miért ne készíthetne saját tollat? És ma már nem is akármilyet készít…

Vintage és kézműves tollak a Hungary Pen Show-n!

Az értékes és lenyűgöző vintage és egyedi tollak olyan kincsek, melyekbe egy darabka múlt és egy csipet jelen fonódik össze. Azok, akik szeretik az írás művészetét és kedvelik az egyedi alkotásokat, most a Hungary Pen Show keretein belül részesei lehetnek ennek a varázslatos találkozásnak. Itt nem csupán íróeszközöket láthatnak, hanem történeteket, kézműves mestermunkákat és az írás művészetének mélyebb rétegeit. Mindez pedig kiegészül egy olyan nagy névvel, mint a Tom Westerich.

tollkészítő

Jöjjön el november 11-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban megszervezett Hungary Pen Show-ra, ahol a tollak mesélnek a múlt és a jelen egyedülálló harmóniájáról! 

Képek forrása: https://goldfinkberlin.wordpress.com/