📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

KaliPERO: a kézműves tollszárak művészetének legmagasabb foka

Az egyedi kalligrafikus tollak önmagukban is lenyűgözőek, de van valami különleges abban, amikor ezek egy olyan mesterművész, mint Robert Vyskočil kezei között formálódnak meg. A kézzel készített fa íróeszközökre specializálódott cseh KaliPERO tulajdonosának, Robertnek sikerült fokoznia a tollszárak szépségét és egyediségét. Most, a Hungary Pen Show keretén belül ezek a remekművek élőben is megtekinthetők! 

A kalligráfia, azaz a díszes folyó kézírás művészi fokú gyakorlásához a legkiválóbb eszközökre van szükség. Robert Vyskočil ennek tudatában hívta életre nem mindennapi, fából készített egyedi alkotásait, amelyekből most bemutatunk néhányat. 

A varázsló
kézműves tollszárak

Olíva

Ez a lenyűgöző, olajfa gyökérből készített toll a fa rendkívüli szépségét és tiszteletre méltó korát ötvözi. Egy sötét színű gyanta bevonattal van ellátva, ezáltal egy páratlan kalligrafikus eszközt teremtve. 

A felületét kiváló minőségű természetes olajokkal és méhviasszal kezelték, amelyek kiemelik az olajfa esztétikumát és egyedi jegyeit. 

Gyűrűk Ura

Ez a kézzel készített KaliPERO toll a Gyűrűk Ura legendájából merített ihlettel készült, egy beépített szabadon mozgó gyűrűt is tartalmaz. Alapanyaga a cseh diófa. Az eszköz vége gazdag díszítéssel rendelkezik. 

A toll felületét kiváló minőségű természetes olajokkal és méhviasszal kezelték. Az íróeszköz a Gyűrűk Ura világát idéző stílusával tökéletes választás a sorozat rajongói számára. 

kézműves tollszárak
kézműves tollszárak

Kagylóhéj

Ennek a különleges tollnak egy Albániából származó koros olajfa adta fő alapanyagát. A toll belső részében egy apró kagyló található, ami Albánia déli partvidékéről, az Albán Riviéráról került az eszközbe. Ezzel az egyedi és eredeti darabbal írás közben használója a dél-albán partok hullámain utazhat. 

Felülete kiváló olajos és méhviaszos kezelést kapott.

Tigris

Ahogy a neve is jelzi, ez a tollszár tigrisfából, azaz brazil cseresznyefából készült. Rendkívül kemény, dekoratív és ritka fa, ami Dél-Amerika területéről származik. Színe és mintázata a tigrisbundára emlékeztet. A fa részeit gyönyörű kék gyanta köti össze, a toll végén pedig kézzel faragott díszes, eredeti elem található.

Gyöngy akác

Ez a kézzel készített nem mindennapi toll két darab akácfa egyesítéséből született, melyet élénkpiros színű, fényes gyanta köt össze, amiben csillogó gyöngyház-részecskék is vannak, megalkotva ezáltal egy gyönyörű, egyedi írószert. 

A tollhoz tartozik egy fémből készült, egyedi csúcs. 

A kézműves tollszárak különlegessége és az egyedi fa íróeszközök szépsége összetalálkozik Robert Vyskočil kezei alatt. A Hungary Pen Show-n való bemutatásuk lehetőséget teremt arra, hogy közelebbről megcsodáljuk ezeket a kalligrafikus mesterműveket. 

Ha Ön is az kézírás művészetének szerelmese, ne hagyja ki ezt az alkalmat, hogy elmerüljön a csodálatos tollszárak világában. 

Találkozzunk november 11-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban! 

Képek forrása: https://www.kalipero.cz/ és https://www.instagram.com/kalipero.cz/


Posted

in

by