📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Szibapen – kézműves tollak a természet szépségéből merítve

A Szibapen megálmodója, Szili Balázs már gyermekkorától fogva érezte a vonzalmat a fa iránt és különleges érzéssel nézte, ahogyan a természet egyik legelegánsabb és legősibb anyagából művészi alkotások születnek. Ma már nemcsak figyel, hanem alkot, méghozzá nem is akármilyen tollakat. 

Szili Balázs életében a fával való munka és a kézművesség mindig is fontos szerepet játszott. Több éves tervezgetés után hozzájutott egy öreg faesztergához, amivel kezdetben tálakat és kisebb tárgyakat készített, mígnem egy új szenvedély, a tollak készítése fellobbant benne. 

A tollak megalkotása Balázs számára kihívást jelent, ugyanakkor mély örömforrás is. Bár az íróeszközök elkészítése látszólag egyszerű feladat, a háttérben rendkívül sokrétű és precíz munka zajlik. Mindenekelőtt az alapanyagokra kell összpontosítani, és gondoskodni arról, hogy minden egyes részlet tökéletes legyen a munka megkezdéséhez. A fa szárításától a fémszerkezetek beszerzéséig és a felületkezelésig minden mozzanatnak tökéletesnek kell lennie a hibátlan végeredmény érdekében.

Szili Balázs munkája során különleges anyagokat használ, amelyek növelik az íróeszközök értékét, hozzátesz esztétikai megjelenésükhöz és hosszú távú használhatóságukhoz. A faanyagok mellett gyantát, gyanta-fa hibrid anyagot, kőport és agancsot is igénybe vesz munkája során. A tollkészítést hobbiból űzi, saját és megbízói örömére. Előszeretettel tervezi meg az eszközöket ügyfeleivel együtt, hogy az egyedi íróeszközök garantáltan eleget tegyenek az igényeknek, illetve maximálisan megfeleljenek az elképzeléseknek. Hogy miként mutatnak ezek a nem mindennapi, a természet szépségéből ihletett Szibapen tollak, azt az alábbiakban meg is mutatjuk! 

Különleges fa tollak 

A fa Szibapen tollak mindegyike rendkívüli, ugyanis különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb fafajtákból készülnek. A szőlőtőkéből kreált íróeszközök például azonnal rabul ejtik a szemet. De a tömör fa, a stabilizált fa, a gyantával kevert hibrid, illetve a hordó donga, melyben évekig pihent a bor, mind olyan anyagok, amelyekből valódi mestermunkák hozhatók létre. 


Posted

in

by