📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Ezeket a tollakat látnia kell! – Horatiu Gutovschi nem mindennapi alkotásai

2023-ban, amikor a digitális eszközök uralják a kommunikációt, azt hihetnénk, hogy a hagyományos íróeszközök elveszítették jelentőségüket. Horatiu Gutovschi lenyűgöző kézműves tollai talán a legjobb bizonyítékok a klasszikus tollak időtlenségére. Nagy öröm, hogy a román alkotót a Hungary Pen Show kiállítói között köszönthetjük!

Horatiu Gutovschi neve a kézműves tollak világában igen jól cseng. A temesvári alkotó által készített tollak valami egészen különlegeset képviselnek. 

Horatiu Gutovschi története 

Milyen mesterség lehetne értékesebb egy szeretett tárgy megalkotásánál, amely nemesíti a szavakat, életre kelti őket, illetve kitörölhetetlenné teszi azokat? – Horatiu temesvári házuk egyik melléképületében ezen gondolattól vezérelve fogott bele első kreációi elkészítésébe. A fa megmunkálása iránti szenvedélye miatt vásárolta az első eszközeit, amelyek egyben az útja kezdetét is jelentették. Figyelte a nagy japán mestereket, akik különleges, egyedi, újszerű tollakat alkottak. Autodidakta módon sajátította el a szakmát, viszont ez semmit nem von le tudásából, hiszen ha valaki szereti, amit csinál és munkájának látja a kétségbevonhatatlanul sikeres végeredményét, az alkotásnak csak a képzelet szabhat határt. 

A tollai ma már teljesen kézzel készítettek, a legjobb minőségű anyagok felhasználásával, hogy jól mutassanak és funkcionáljanak egy íróasztalon, egy orvosi rendelőben vagy akár egy gyermek kezében. 

A hobbiból lett családi vállalkozás története lélekkel, fantáziával és a vásárlók iránti tisztelettel folytatódik. 

Horatiu kreációi a Hungary Pen Show-n

A Hungary Pen Show egyik kimondottan izgalmas alkotója Horatiu Gutovschi, aki nemcsak lenyűgöző kézműves tollait hozza magával, de be is bizonyítja, hogy a kézírás és a tollak időtlen örökségnek számítanak. Vessünk egy pillantást töltőtollaira!

Ne hagyja ki a Hungary Pen Show-t, az alkalmat, amikor ilyen különleges tollakat láthat és teher próbára! 

Találkozzunk november 11-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban! Az ingyenes eseményen egész napos kalligráfiai előadásokkal várjuk a látogatókat!

Friss hírekért kövesse Facebook oldalunkat!

Képek forrása: https://www.instagram.com/gutovschi_horatiu/


Posted

in

by