📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Marco Tagliani – az OMAS tollak nagy ura

Marco Tagliani, az olasz vintage íróeszközök, és azon belül is főként az OMAS tollak lelkes gyűjtője és kereskedője. Az OMAS tollak nagy urát a Hungary Pen Show egyik kiemelkedő kiállítójaként köszönthetjük, hiszen olyan értékes, lenyűgöző írószerekkel, mint amik az ő gyűjteményében találhatók, nem mindennap találkozhatunk. 

OMAS

Az OMAS tollak mögött meghúzódó történelem 

Armando Simoni gyakran ismételgette: „a tollnak élvezetessé kell tennie az írást”. A technikus, művész, valamint a tollak világának nagy rajongójaként is ismert Armando 1925-ben Bolognában alapította meg az OMAS-t (Officina Meccanica Armando Simoni). Az 1930-as években ő tervezte a méltán híres tizenkét oldalú modellt és a háború előtti évek másik nagy sikerét, az „orvosi tollat”, amelyet a tolltestbe épített apró klinikai hőmérővel láttak el. Simoni szeretete a technikai kihívások iránt olyan meglepő modellek vég nélküli megalkotását eredményezte, mint az OMAS Extra 1931, a töltőtoll, amely egyetlen tollheggyel különböző típusú írást tesz lehetővé.

Miután Armando Simoni lovagi címet kapott, „Cavaliere” néven vált ismertté. Az alapító nemesi státusza a vállalatra is hatással volt, és a kis bolognai műhelyből nemzetközi hírű cég lett. Ez nem is csoda, hiszen minden egyes íróeszköz finom kézi műveletek sokaságának eredménye.

Az OMAS tollak jellegzetes vonásai

Az alapos tervezés, a kézművesség és a minőségi anyagokkal való munka azok az értékek, amelyek köré minden egyes OMAS toll kifejlesztése épült. A bolognai műhelyben kézzel készített OMAS tollakat mindig is az időtlen, elegáns és esszenciális design jellemezte. 

Minden OMAS íróeszköz természetes anyagokból készült, mint a pamutgyanta, celluloid, fa, titán, arany és ezüst. Ezek az anyagok nagyon ritkák és nehezen megmunkálhatók, de garantálják az egyedi és exkluzív termékeket. 

Érdekesség: a celluloid toll kivételes könnyedségének, kifinomult fényének és meglepően kellemes tapintásának előállítása akár 365 napig is eltartott.

Az OMAS tollak a legmagasabb szintű kézművesség eredményei, amelyekben a kreatív és esztétikai jegyek természetes módon egyesültek a technikai és funkcionális innovációkkal. Minden egyes íróeszköz ezáltal vált egyedi és megismételhetetlen műalkotássá, a „Made in Italy” stílus valódi szimbólumává.

Fedezze fel az OMAS tollakat a Hungary Pen Show-n!

A Hungary Pen Show egy olyan esemény, amit a valódi írószer rajongók nem hagyhatnak ki! Marco Tagliani OMAS tollai már önmagukban is lenyűgözőek, de emellett számos tehetséges kortárs alkotó munkáival is találkozhat. 

Örömmel várjuk Önt is november 11-én, a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban! Az eseményre egész napos ingyenes kalligráfiai előadásokkal is készülünk!


Képek forrása: https://www.instagram.com/marcotagliani75/


Posted

in

by