📣 II. Hungary Pen Show – 2024. november 16.

Kalligráfiai előadások a Hungary Pen Shown

A kalligráfia a szépírás művészete, ami egyszerre tölti meg a szavakat értékkel és szépséggel. Az írás az emberi kultúra egyik legfontosabb alappillére, ami a kalligráfiával egy teljesen új dimenzióba emelhető. A Hungary Pen Show most lehetőséget kínál arra, hogy mélyebben felfedezhessük és megérthessük ezt a csodálatos művészeti formát.

A Hungary Pen Show különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen két elismert kalligrafikus, Buzogány Dezső és Salinger Dávid, egész napos ingyenes előadásokkal várják az érdeklődőket. Az alkotók a kalligráfia varázslatos világába kalauzolnak majd bennünket, ahol minden vonal, ív és pont egy sajátos történetet hordoz.

Az előadások beosztása:

11.00 – 13.00 – Buzogány Dezső

13.20 – 15.20 – Salinger Dávid

15.40 – 17.40 – Buzogány Dezső

kalligráfiai

Salinger Dávid: kalligráfia és kreativitás

Salinger Dávid a kalligráfia egyik nagy tehetsége, aki a hagyományos technikákat a kreativitás és az innováció jegyében alkalmazza. Munkái könnyedek és modernek, de mindig hűek a kalligráfia gyökereihez.

Előadásai keretében bemutatja majd, hogy lenyűgöző alkotásai hogyan készülnek. Dávid munkái a bizonyítékok arra, hogy a kalligráfia nemcsak írásművészet, hanem egyfajta kifejező művészet, amely a saját érzéseink és gondolataink interpretálására is alkalmas.

Az előadások alatt a résztvevőknek lehetősége nyílik kérdéseket feltenni, interaktívan részt venni, és így alaposabb betekintést nyerni a kalligráfia világába.

Buzogány Dezső: az írásművészet mestere

Buzogány Dezső a magyar kalligráfia egyik elkötelezett mesterévé vált az évek során. Írásaiban, szinte szertartásos pontossággal és harmóniával ötvözi a hagyományos és a modern elemeket. Az általa készített alkotások nem csupán betűk és szavak, hanem önmagukban is műalkotások, melyek mély mondanivalóval bírnak.

kalligráfiai

Az előadásain keresztül megismerhetjük majd azt a technikai tudást és kreativitást, amit a kalligráfia megkíván. A írásművészet iránti szeretete és elkötelezettsége érezhető minden vonalában.

Találkozzunk a Hungary Pen Shown! 

A I. Hungary Pen Show izgalmas, egész napos ingyenes előadásai keretében a kalligráfia és a tollak iránt érdeklődők találkozhatnak, tanulhatnak és inspirálódhatnak. Az előadások pontos tematikájáról, illetve beosztásáról INNEN tájékozódhat. Érdemes előre tervezni, hogy ne maradjon le kihagyhatatlan eseményeinkről!

Gyűjtsön új inspirációt és ismereteket a kalligráfia varázslatos világából!

Találkozzunk november 11-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban!

Képek forrása: https://www.facebook.com/manoeyecalligraphy; https://www.facebook.com/Kallinaplo.


Posted

in

by